b2evolution

Flerspråklig, flerbruker, flerblog-system.

Versjon: 1.8.7

Tilgjengelige oversettelser for denne siden:

Oppgradere fra Cafelog/b2 (den opprinnelige b2)

Før du begynner, merk at noen av online-tjenestene som b2evolution tilbyr, krever at du godtar våre enkle Bruksvilkår.

Oppgraderingsprosedyren nedenfor har kun blitt testet med versjonene 0.6.1 og 0.6.2 av b2, men vi mener at å oppgradere fra versjonene 0.5.x også burde gå uten problemer. Uansett kan du bare prøve det uten grunn til bekymring: b2evolution vil ikke skade din informasjon, selv om den ikke forstår den. Det verste som kan skje er at du får en feilmelding.

Men som alltid er det lurt å gjøre en backup av ditt nåværende nettsted / din blog / din database (avhengig av hva du allerede har)

Så snart du har pakket opp .ZIP-filen b2evolution kommer i:

 1. På serveren din, finn mysql-databasen du allerede bruker til Cafelog/b2. Du må bruke den samme databasen til b2evolution for å kunne oppgradere. Bare slapp av, b2evolution vil ikke forandre på dine Cafelog/b2-tabeller eller informasjon på noen måte!

  Merk 1: Med mindre du endret konfigurasjonsfilen, vil alle tabeller laget av b2evolution få evo_ som prefiks. Hvis du ikke allerede har et annet program som bruker den samme prefiksen, vil dette gjøre det tryggere å installere b2evolution i en database delt med andre programmer. For eksempel bruker Cafelog/b2 tabeller med b2 som prefiks. Dine eksisterende tabeller vil ikke bli påvirket på noen måte.
  Merk 2: Hvorfor bruke den samme databasen? Fordi SQL-prosessen vi bruker for å kopiere informasjonen -- som er rask og sikker -- kan bare brukes innen en enkelt database.
 2. Last opp b2evolution-filene til ditt nettsted.

  Merk: Bare innholdet i /blogs-mappen trengs for at b2evolution skal virke. Hvis du vil at b2evolution skal håndtere hovedsiden på ditt nettsted, kan du laste opp innholdet av /blogs-mappen til ditt nettsteds hovedmappe. Eller du kan for eksempel starte med å laste opp filene til en ny undermappe, /b2evo; på den måten vil din eksisterende Cafelog/b2-blog være fullstendig funksjonell mens du finner ut hva du synes om b2evolution.

  La oss anta at du installerer innholdet av /blogs-mappen til http://dittdomene.no/b2evo ...
 3. Kjør installasjonsskriptet på serveren din. Det finner du i http://dittdomene.no/b2evo/install . Deretter følger du bare instruksjonene på skjermen.

  Installasjonsskriptet vil stille deg noen spørsmål, lage de nødvendige database-tabellene, kopiere dine eksisterende b2-data til b2evo (uten å påvirke b2) og konfigurere b2evolution for deg.
 4. Sjekk at den nye installasjonen virker.
 5. På produksjonsservere anbefales det at du sletter /install-undermappen.
 6. Sjekk i manualen eller i forumene for hjelp med å oppgradere din eksisterende b2 mal til b2evolution.
 7. Når grunninstallasjonen er ferdig, er det noen få vanskelige ting du kanskje må håndtere (online manual).
offisielt nettsted · GNU GPL lisens · kontakt: François PLANQUE