b2evolution

Meertalig pakket voor meerdere gebruikers met meerdere weblogs

Versie: 1.8.7

Beschikbare vertalingen voor deze pagina:

Bijwerken vanaf Cafelog/B2 (de originele b2)

Voordat je begint, sommige netwerk opties van b2evolution gaan er vanuit dat je het eens bent met onze simpele Algemene Voorwaarden.

De bijwerk procedure is exclusief getest met de b2 versies 0.6.1 en 0.6.2. Maar, ik denk dat versie 0.5.x ook zonder problemen kunnen worden bijgewerkt. Maargoed, als je een oude versie van b2 gebruikt kun je het zonder problemen proberen. b2evolution zal jouw data niet schaden, zelfs niet als het niet begrepen word. Het ergste wat kan gebeuren is dat je een foutmelding krijgt.

Maar, zoals altijd, is het verstandig een backup te maken van jouw huidige website / weblog / database (afhankelijk van wat je al hebt) voordat je iets nieuws installeert.

Zodra je de b2evolution distributie hebt uitgepakt:

 1. Op je server, vind uit wat de mysql database is die je nu al gebruikt voor Cafelog/b2. Je moet dezelfde database gebruiken om te kunnen bijwerken naar b2evolution. Maak je niet druk, b2evolution zal onder geen beding de tabellen en data van Cafelog/b2 aanpassen!

  Opmerking 1: Tenzij je de configuratie hebt veranderd, zullen alle tabellen die door b2evolution worden aangemaakt vooraf gegaan worden door evo_. Tenzij je al een applicatie hebt met hetzelfde voorvoegsel, is dit de veiligste manier om b2evolution in een database te installeren met andere applicaties. Jouw bestaande tabellen worden dan op geen enkele manier aangetast.
  Opmerking 2: Waarom dezelfde database? Omdat het SQL proces dat we gebruiken om de data te kopieren -- die snel en veilig is -- alleen kan worden gedaan in een enkele database.
 2. Upload de b2evolution bestanden naar je website.

  Opmerking: Alleen de inhoud van de /blogs map zijn nodig om te uploaden naar jouw site. Als je b2evolution als jouw standaard webpage wilt, upload dan de inhoud van de /blogs naar jouw hoofdmap op de webserver. Maar, je kan ook beginnen met het uploaden van de bestanden naar een nieuwe map, /b2evo bijvoorbeeld; op die manier blijft jouw bestaande Cafelog/b2 weblog volledig beschikbaar terwijl jij b2evolution ontdekt.

  Laten we er vanuit gaan dat je de inhoud van de weblogs map hebt geinstalleerd in http://jouwsite.com/b2evo ...
 3. Start het installatiescript op jouw server. Het bevind zich in http://jouwsite.com/jouwweblogsmap/install. Volg daarna de aanwijzingen.

  De installer zal je vragen om je basis configuratie instellingen, de database tabellen aanmaken, kopieren van jouw b2 data naar b2evo (zonder daarbij b2 aan te passen) en b2evolution voor jou configureren.
 4. Controleer of de nieuwe installatie werkt.
 5. Op productie servers, is het aangeraden dat je de /install/ directory verwijdert.
 6. Controleer het manual of de forums voor aanwijzingen voor het bijwerken van jouw bestaande b2 sjabloon naar b2evolution.
 7. Nadat de basis installatie is voltooid, zijn er nog wat tricky dingen waar je rekening mee moet houden (online handboek)
officiele website · GNU GPL licentie · contact: François PLANQUE